Leading Teachers

Ik kwam in aanraking met Leading teachers doordat ik van een collega het boek ‘ Straight Line leadership’ mocht lenen. Wat een eye-opener was dat! Sommige distincties herkende ik meteen bij mezelf en ik ben de stappen en adviezen daarover meteen gaan toepassen. Na korte tijd zag ik al een transformatie: eerst bij mezelf, later ook bij mijn gezin en de leerlingen in mijn klas. Vooral in leiderschap en eigenaarschap. Vanaf dat moment was het duidelijk; dit is een geweldig concept, waarmee je zoveel kunt bereiken; als mens, werknemer, collega, werkgever, het maakt niet uit in welke rol of functie je staat.

Kracht in eigenaarschap

In mijn werk als leerkracht vind ik het belangrijk om een open, eerlijk en ‘echt’ persoon te zijn naar de kinderen, die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Dit verwacht ik ook van mijn leerlingen en ik vind het belangrijk om daar een voorbeeldfunctie in te nemen. Ik zet de kinderen in hun kracht door hen te laten zien wat ze zelf kunnen bereiken door eigenaarschap te tonen, verantwoordelijkheid te nemen voor hun situatie en de juiste keuzes te maken. Ik begeleid hen hierin en leer hen dat ze steeds meer zelfstandig kunnen. Zowel binnen als buiten de klas; in leercontexten, maar ook in sociale situaties. Het maakt niet uit als iets niet in één keer lukt. Zolang je maar weer opstaat en het opnieuw probeert.

 

“Iets hoeft niet makkelijk te zijn, om mogelijk te zijn.”

Krachtig onderwijs

Voor het huidige onderwijs zie ik veel mogelijkheden en kansen om kinderen en leerkrachten in hun kracht te zetten. Ik wil hier graag een rol in spelen door samen met collega’s dingen op te pakken en vooral ook áán te pakken en zo een toekomst te creëren voor de kinderen van nu, die de leiders van de morgen zijn.” Aldus Mariëlle Polder.

 

Contact

Wij zijn heel blij met de komst van Mariëlle en kijken ernaar uit om samen een krachtige toekomst te creëren. Mocht je Mariëlle iets willen vragen, neem gerust contact met haar op via marielle@leadingteachers.nl.

 

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 Leading Teachers

Log in with your credentials

Forgot your details?